over

Hoe het begon

Toen de wereld stil stond in 2020, kreeg ik de tijd om mezelf te zijn en duidelijkheid te creëren. De lockdown was voor mij een periode om te herbronnen, tot het 'normale' leven terug begon. Ik raakte mijn 'balans' terug kwijt en zocht naar een houvast die de rust en ruimte voor mezelf terug kon brengen. Een balans die kon meegroeien met wat ik nodig had.

Zwanger van ons tweede kindje wist ik dat er opnieuw een periode van verandering op mij stond te wachten.

I've been here before..

De angst voor wat er allemaal kon gebeuren was er nog, maar de liefde voor de toekomst was sterker. Ik creëerde een focusplan voor mezelf, dat me hielp om mijn richting te bepalen. 

Het toekomstbeeld in de verte hielp me om een richting te bepalen, maar niet om me op het moment in beweging te laten komen. Ik moest een eerste stap bepalen, een focuspunt.

Uit eigen ervaring weet ik dat een jaarplan mij niet veel motivatie gaf, daarom focuste ik mij op de komende drie maanden, in lijn met mijn focusplan. Drie maanden kon ik zien, kon ik inschatten en hielp me om een balans te vormen rond het moment dat mijn dochter op de wereld zou komen. Ik schreef een balans uit die voor mij werkte, in alle simpelheid en in lijn met mijn energie en het seizoen. Niet langer een routine overnemen van iemand anders, maar een structuur creëren dat aansluit bij wie ik ben.

Deze methode ben ik blijven volgen: weten wat het uiteindelijke doel is (lange termijn) en weten wat de komende periode concreet ( in mijn geval 3 maanden) zal brengen. 1 focuspunt per 3 maanden bepalen en daar alle liefde aan geven, was voor mij voldoende om de druk van 'perfectie' eraf te halen. Dit in combinatie met mijn kennis over mindset, weten wie ik ben en wat mogelijk is, was de sleutel tot geluk. 

Het resultaat na de geboorte van mijn dochter: ik herstelde sneller na een keizersnede dan na mijn eerste bevalling, had sneller mijn eigen lichaam en ritme terug en had minder last van babyblues. Mijn focuspunt voor die periode was 'herstel'. Dit was mijn eerste stap om terug dichter bij mijn visie te komen. 

Na 1 maand pikte ik mijn opleiding weer op en voedde dit mijn motivatie om mijn droom verder uit te bouwen. Net wat ik nodig had om mijn volgende drie maanden te bepalen. 

Dit is wat focuspunt doet: behapbare doelen afstemmen op wie je bent, wat je wilt en wat in die periode mogelijk is. 

Waarom focuspunt?

Omdat het werkt.

Mijn hele leven is opgebouwd door focuspunten. Wat je aandacht geeft, groeit. Waar je je focuspunt zet, geeft duidelijkheid en (ve)r(l)ichting.

Hoe duidelijker het puntje aan de horizon, hoe gemakkelijker de beslissingen worden en hoe beter het resultaat.

Het is mijn missie om ouders hun focuspunt te laten bepalen en hen te stimuleren om eigen ruimte in te nemen. Ik wil ouders met zichzelf verbinden door hun willen, zijn en kunnen op elkaar af te stemmen.